Logo ZeewoldeRaadsvoorstel gemeente Zeewolde – 25 april 2018

De komst van de Omniumschool in Zeewolde toestaan, als gevolg van de beslissing van de minister in administratief beroep.

De raad heeft positief besloten. De Omniumschool basisschool komt daardoor op het Plan van scholen 2019-2020.

De beslispunten, als hamerstuk afgehandeld – agendapunt 11.

• Kennisnemen van het besluit op administratief beroep van de minister van onderwijs van 13 februari 2018.
  • Geen hoger beroep instellen.
  • Uitvoering geven aan het besluit van de minister waardoor de Omniumschool wordt opgenomen in het plan van scholen 2019 en het bijgevoegde plan van scholen vaststellen.
  • Het door het college ingestelde pro forma hoger beroep intrekken.
  • Als uitgangspunt te hanteren dat Omniumscholen in bestaande huisvesting in het dorp wordt gehuisvest.

Besluit
Klik op de afbeelding om het besluit te horen.

20180425 Hamerstuk Zeewolde Omniumschool

En nu?
De basisschool van de Omniumschool komt op het Plan van scholen 2019. Dat betekent dat er recht ontstaat op bekostiging voor de exploitatie van de school, dus voor bijvoorbeeld de salarissen van personeel. Het bestuur van de Omniumschool kan daarnaast met de gemeente Zeewolde overleggen over de huisvesting en de termijn van huisvesting. Er kan in overleg met Stichting Omniumscholen door de gemeente en met de bestaande schoolbesturen gekeken worden naar een huisvestingsoplossing voor de aanvangsperiode en vervolgens voor permanente huisvesting. Als de school start en binnen 5 jaar de stichtingsnorm van 200 leerlingen behaalt dan behoudt de school de bekostiging.

Oproep aan ouders
Financiering van de basisschool ten aanzien van huisvesting (aantal m2), meubilair en onderwijsleermiddelen wordt gebaseerd op het aantal aanmeldingen. Het is nu daarom belangrijk dat ouders hun belangstelling voor de school laten weten via een vooraanmelding. Deze geeft geen verplichtingen. Het formulier voor een vooraanmelding vindt u hier.

Informatieavond
Op termijn zal er een informatieavond gehouden worden. Hiervoor moet bijvoorbeeld eerst de huisvesting rond zijn. Als u een vooraanmelding heeft gedaan wordt u automatisch uitgenodigd voor de informatieavond.