Omniumschool, plek waar je kan groeien.

Nieuws juli 2015

Nieuws

Op 6 juli jl. hebben Jelle en Dorien op uitnodiging om tafel gezeten met Frans Schouwenburg. Frans is expert onderwijsvernieuwing en strategisch adviseur bij Kennisnet. Daarbij is hij onder andere betrokken bij nieuwe onderwijsinitiatieven zoals O4nt en de Sterrenschool. Frans is zeer enthousiast over het Kernonderwijsconcept. We maken graag gebruik van zijn aanbod om ons te ondersteunen bij de opstart van de Omniumschool.

Kennisnet lanceerde op 27 mei zijn boek het boek ‘Scholen om van te leren’, met daarin portretten van acht vernieuwende scholen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Die laten zien dat het binnen de wettelijke grenzen mogelijk is om het onderwijssysteem zo in te richten dat het zich aanpast aan de ontwikkeling van de leerling. Hij vraagt met dit boek aandacht voor de gedurfde initiatieven van deze scholen en wil het onderwijs inspireren en laten zien hoe deze vernieuwende scholen maatwerk voor individuele leerlingen realiseren.

Kennisnet stelt het boek gratis digitaal beschikbaar. Download het boek ‘Scholen om van te leren

Op 8 juli is er op uitnodiging een gesprek geweest op het Ministerie van OCW betreffende de knelpunten die wij signaleren in het onderwijs en ook voor de verwezenlijking van ons schoolconcept. Het is een lang en goed gesprek geweest, waaruit wij mogen concluderen dat er al hard gewerkt wordt aan enkele knelpunten, zoals bijvoorbeeld ruimte voor nieuwe scholen. We hebben een update gekregen van de komende wijzigingen in beleid en de mogelijkheden die er voor ons zijn.

Wij zullen onze aandacht gericht houden op de knelpunten en de oplossing hiervan. Na de zomervakantie gaan we hiervoor ook om tafel met de VO-raad en PO-raad, die schriftelijk bevestigd hebben dat ze de knelpunten die wij schetsten voor een groot deel herkennen.

Meer nieuws

Het nieuws van juni 2015 leest u hier.

Abonneren op de Nieuwsbrief kan hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: