Omniumschool, plek waar je kan groeien.

wapenschild OmniumOp 9 juni jongsleden heb ik als voorzitter van Stichting Omniumscholen op uitnodiging ingesproken bij de commissie Sociaal Domein van de gemeente Huizen. Deze commissie adviseert de gemeenteraad ten aanzien van besluitvorming. Het inspreken was bedoeld als ondersteuning van ons verzoek om de Omniumschool op te nemen in het Plan van scholen van de minister van Onderwijs.

Ik heb uitleg gegeven over het belang van Kernonderwijs. Ik heb ook duiding gegeven over de wettelijke knelpunten die wij zelf zien voor de school – zoals oa de vestigingseis, waarvoor wij ook om tafel zullen gaan met het Ministerie van OCW.

Uit de reacties op het inspreken en de gestelde vragen van de commissie bleek oprechte belangstelling en een positieve houding ten aanzien van deze vorm van vernieuwingsonderwijs, waarvoor onze dank.

Hierna was mijn inbreng in deze vergadering klaar en ging de commissie zelfstandig verder op dit agendapunt.
De SGP en Christenunie gaven in de 1e ronde na mijn betoog een volmondig ja tegen onze aanvraag. Leefbaar Huizen wilde graag de nog af te wachten antwoorden weten van staatssecretaris Sander Dekker op de vragen die de Vaste kamercommissie Onderwijs van de Tweede kamer aan hem gesteld heeft betreffende de Omniumschool. Deze gedachte werd breed gedragen in de commissie. De VVD neemt dit agendapunt ook mee in haar fractie, om het daar verder te bespreken.

Wethouder mevrouw Verhage – van Kooten van Onderwijs gaf aan wettechnisch gezien nee te moeten zeggen op ons verzoek omdat er niet voldaan is aan de eisen van een lokale aanvraag. De volledige commissie is hierin meegegaan. Een start per schooljaar 2016-2017 is op dit moment dus niet realiseerbaar in Huizen.

De reacties van de commissie en na afloop ook van de wethouder geven echter ruimte om na het antwoorden van de staatsecretaris van de vragen van de Vaste kamercommissie opnieuw contact op te nemen met de gemeente Huizen. De afspraak is dat wij de wethouder op de hoogte zullen houden over de ontwikkelingen.

Dorien Kok
Voorzitter van Stichting Omniumscholen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: