Omniumschool, plek waar je kan groeien.

Onderwijs vanuit de vraag: kind wat heb je nodig om te groeien.

Op 7 mei* houdt stichting Omniumscholen een informatieavond voor de start van de Omniumschool basisschool in Zeewolde. Graag nodigt het bestuur belangstellende ouders en onderwijsprofessionals hier voor uit. Laat u informeren over onze kind- en onderwijsvisie, de kleine klas met veel aandacht voor uw kind, het onderwijsaanbod en de mogelijkheden voor kinderopvang.

De Omniumschool staat voor maatwerkonderwijs: wat zijn de talenten en behoeftes van een kind. Samen werken, leren, ondernemen, ontdekken, onderzoeken, je fantasie gebruiken. Hierdoor zit het kind in een veilige, gestructureerde en daarbij bekende en uitdagende omgeving. Een omgeving waar iedereen elkaar kent en daardoor automatisch op elkaar inspeelt. De school biedt kinderen een adres waar ze bekend, gekend en herkend worden.

Kernonderwijs is een nieuwe onderwijsvorm waar oog is voor bestaande kwaliteiten van onderwijssystemen in en buiten Nederland – die zich echter niet alleen richt op het gemiddelde kind, maar waar gekeken wordt naar aanpak en tools om ALLE kinderen dat te geven wat ze nodig hebben om te groeien, bloeien en het maximum aan potentie te stimuleren. Het streven is om in de toekomst ook een afdeling voor voortgezet onderwijs te starten.

Op deze informatieavond wordt, net zoals op de vorige informatieavond, een toelichting gegeven over Kernonderwijs op de Omniumschool en op de kindvisie van de stichting. Ook is er ruimte voor het stellen van algemene en persoonlijke vragen. 

Eerste schooldag
Op 2 september 2019 is de eerste schooldag van de Omniumschool basisschool in Zeewolde. Het bestuur van stichting Omniumscholen streeft ernaar om op die datum ook de kinderopvang te starten. De schooltijden zijn ingericht op de mogelijkheid van een semi continue-rooster, waarbij de tussen de middag opvang door professionals of ouders wordt verzorgd. Er loopt vanaf start een rode lijn door de opvang en het onderwijs.

Locatie school
In goed overleg met de gemeente Zeewolde is het bestuur overeengekomen dat Omniumschool Zeewolde in het gebouw op Kortsteel 5 komt. Dit gebouw ligt in de kindvriendelijke wijk “Zuid”. In en om het schoolgebouw is er veel ruimte en groen. De school krijgt de beschikking over meerdere lokalen.

Regioschool
De Omniumschool is een regiogerichte school, dus ook gezinnen van buiten Zeewolde zijn van harte welkom. De gemeente Zeewolde is goed bereikbaar vanuit onder andere Almere, ’t Gooi, Lelystad, Dronten, Harderwijk en Amersfoort.

Informatie informatieavond
Locatie: Welzijn, zaal Neptunus, Kerkplein 20, 3891 ED Zeewolde

Deur open: 19.15 uur. Aanvang 19.30 uur. De informatieavond duurt tot 21.30 uur.

U wordt verzocht zich via de website aan te melden voor de infoavond. Laat graag weten met hoeveel personen u komt. https://omniumschool.nl/contact/

Route via Google Maps

Parkeren in de omgeving van de zaal is gratis. De ingang van de zaal is aan het Kerkplein, midden in het voetgangersgebied. Er is o.a. parkeerruimte aan de Pioniersweg en Open hof.

Aanmelding Omniumschool Zeewolde.
Op de informatieavond zijn aanmeldformulieren voor de Omniumschool in Zeewolde voorhanden en wordt de toelatingsprocedure toegelicht.

*gewijzigde datum!

kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: