Nieuws februari 2015

De maand februari heeft in het teken gestaan van gesprekken: niet alleen met gemeenten en schoolbesturen, maar ook met anderen met een duidelijke onderwijsvisie. Zo’n uitwisseling werkt erg stimulerend. Ook hebben we veel gesproken met ouders, over de onderwijsbehoeften van hun kinderen.

De keuze voor een eigen start (via de gemeenten) of een start met een schoolbestuur is nog niet gemaakt. We willen alle opties open houden.

Er is sprake van een gestage toestroom van intentieklaringen.

23 februari
Met schoolbesturen voor primair en voortgezet onderwijs zijn afspraken gemaakt om over samenwerking na te denken om er zo voor te zorgen dat het onderwijs binnen de regio nog meer aansluit bij de wensen van de ouders en kinderen. We zetten de komende periode de schouders eronder en steken alle energie in de start van de Omniumschool.

Bij meerdere gemeenten is vorige maand een aanvraag ingediend om de Omniumschool in het Plan van Scholen op te nemen. We hebben in februari ook weer met gemeenten om tafel gezeten, om alle feiten helder op tafel te krijgen. We maken nu de definitieve prognoses van het te verwachten aantal leerlingen PO. Deze prognoses moeten voldoen aan de door de overheid gestelde ‘criteria voor opstelling en toetsing van leerlingenprognoses’, zoals gesteld in artikel 76 lid 2 van de Wet op het Primair Onderwijs. Ook richten wij ons nu op de oprichting van de Stichting Omniumscholen.

Steun graag de opstart van de Omniumschool. Lees hiervoor onze oproep.

16 februari
Goed gesprek gehad met bestuurder VO voor Omniumschool. Gericht op samenwerking in de toekomst. Passend onderwijs voor ieder kind.

Volg ons via Facebook  of één van onze Twitteraccounts: @Kernonderwijs en @Omniumschool.

De Nieuwsbrief van januari is hier te lezen.