Waar komt de Omniumschool?

We zijn bezig met locaties in ‘t Gooi en Almere. De definitieve vestigingsplaats wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Waar het Omnium komt is mede afhankelijk van het aantal vooraanmeldingen per gebied.

Wanneer start de Omniumschool?

Het streven is naar een start per schooljaar 2016-2017.

Valt Kernonderwijs onder de leerwet?

Ja, iedereen moet tot hij of zij 18 jaar is een volledig onderwijsprogramma volgen, gericht op het behalen van een ‘startkwalificatie’. Onder een startkwalificatie wordt verstaan: een MBO2-, HAVO, of VWO-opleiding.

Het onderwijs in Nederland bestaat uit kerndoelen: er wordt voor het kind bepaald wat het leert.  De kerndoelen zijn een uitstekend startpunt om het onderwijs mede vorm te geven. Daarbij wordt de invulling van het onderwijs aangepast op de eigen leerstijl en onderwijsbehoefte van het kind.

Waarom kiezen voor de Omniumschool?

Omnium heeft uw kind als startpunt en niet het onderwijs: ieder kind mag zichzelf zijn en zichzelf worden, krijgt de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en te schitteren. School staat aan de zijlijn om de gereedschappen aan te geven, aan te moedigen, de techniek bij te schaven en het kind de beste prestatie te laten leveren die het kan: zichzelf verwezenlijken.

Je mag binnenkomen als je 0 bent en we begeleiden je totdat je jouw diploma hebt en je jouw vleugels uit kunt slaan.

Elk kind in de leeftijd heeft recht op een samenhangend programma van opvang, educatie en opvoeding. Het geeft hem of haar betere ontwikkelingskansen. Kinderen ontwikkelen een goede houding ten opzichte van het leren. We leren kinderen om te leren. zodat ze met zelfvertrouwen later kennis eigen maken die nuttig of nodig is. Kernonderwijs leidt op naar vermogen van het kind. Wij accepteren daarbij dat er verschillen zijn tussen kinderen.

We houden daarbij ook rekening met de praktische behoeftes van ouders en maken graag gebruik van hun expertise over hun kind.

We staan voor modern, toekomstgericht internationaal onderwijs volgens het IPC systeem.

Kan ik mijn kind al inschrijven?

Inschrijven kan nu nog niet omdat we ons nog in de opstartfase bevinden. Heeft u belangstelling voor uw kind? Vul dan de vooraanmelding in. We houden u dan op de hoogte via de Nieuwsbrief en u ontvangt ter zijner tijd een inschrijfformulier. De vooraanmelding geeft geen verplichtingen, helpt ons echter om te laten zien dat er afdoende belangstelling is voor de school.